DESPRE VITAMINE

Vitaminele sunt substanţe chimice organice, necesare organismului uman pentru a fi sănătos şi pentru a se păstra în echilibru.

Multivitamine

Vitaminele umane sunt 13. Acestea sunt împărţite în două grupe. Prima grupă cuprinde patru vitamine solubile în  grăsimi (A, D, E şi K), iar a doua grupă este cea  a celor nouă  vitamine solubile în apă (opt vitamine B  şi vitamina C).

Denumirile vitaminelor umane sunt următoarele A-retinol, B1-tiamină, B2-riboflavină, B3-niacină, B4-acid pantoteic, B6-piridoxină, B7-biotină, B9-acid folic, B12-cianocobalamină, C-acid ascorbic, D1-4,  E-tocoferol, K-naftoquinonă.

Rolul vitaminelor este acela de a menţine sănătatea celulelor, de a susţine procesele de la nivelul organismului, buna funcţionare a organelor, impulsurile nervoase  şi echilibrul general.

Sursa cea mai bună de vitamine trebuie asigurată prin intermediul alimentaţiei.

Activități fizice pentru preșcolari

Activități fizice pentru preșcolari

Preșcolarii par să fie tot timpul în mișcare, așa că ideea de a-i încuraja să facă anumite activități specifice pare inutilă. Totuși, este important ca părinții să se asigure că cei mici se mișcă destul, mai ales că desenele animate sau jocurile video îi pot ține prea mult în fața […] mai mult »

De ce scutecele de textile sunt mai bune? Cum le îngrijești

Scutecele sunt obligatorii pentru îngrijirea bebelușilor. Scutecele de unică folosință au o putere de absorbție ridicată, asigură confort bebelușului și se aruncă după utilizare. Scutecele textile sunt realizate dintr-o parte impermeabilă și o parte absorbantă, sunt reutilizabile, dar necesită o îngrijire deosebită și o spălare corectă. Există o varietate de […] mai mult »

Afecțiuni cardiace factori de risc și prevenție

Afecțiuni cardiace: factori de risc și prevenție

Dintre toate afecțiunile cunoscute, bolile de inimă au cel mai ridicat potențial letal, fiind, la acest moment, principala cauză de mortalitate la nivel mondial. Termenul de „afecțiuni cardiace” include o gamă largă de boli ale inimii, dintre care boala coronariană are cea mai ridicată incidență. Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/hipertensiune-arterial%C4%83-867855/ Afecțiunile cardiace […] mai mult »

Beneficiile vitaminelor pentru sănătate

Beneficiile vitaminelor pentru sănătate

Vitaminele sunt substanțe chimice al căror rol este extrem de important pentru organismul uman. Sunt 13 vitamine esențiale pentru funcționarea optimă a organismului, dintre care cele mai importante sunt A, D, K, C și complexul de vitamina B. Acestea se găsesc în număr mai mic în alimente iar, lipsa lor […] mai mult »