DESPRE VITAMINE

Vitaminele sunt substanţe chimice organice, necesare organismului uman pentru a fi sănătos şi pentru a se păstra în echilibru.

Multivitamine

Vitaminele umane sunt 13. Acestea sunt împărţite în două grupe. Prima grupă cuprinde patru vitamine solubile în  grăsimi (A, D, E şi K), iar a doua grupă este cea  a celor nouă  vitamine solubile în apă (opt vitamine B  şi vitamina C).

Denumirile vitaminelor umane sunt următoarele A-retinol, B1-tiamină, B2-riboflavină, B3-niacină, B4-acid pantoteic, B6-piridoxină, B7-biotină, B9-acid folic, B12-cianocobalamină, C-acid ascorbic, D1-4,  E-tocoferol, K-naftoquinonă.

Rolul vitaminelor este acela de a menţine sănătatea celulelor, de a susţine procesele de la nivelul organismului, buna funcţionare a organelor, impulsurile nervoase  şi echilibrul general.

Sursa cea mai bună de vitamine trebuie asigurată prin intermediul alimentaţiei.

Top 10 alimente pentru o piele fermă și sănătoasă

Suntem ceea ce mâncăm, chiar dacă asta ne face să strângem din umeri gândindu-ne la gogoașa cu ciocolată pe care am mâncat-o la micul dejun. Poate că pare un clișeu, dar este cât se poate de adevărat! Dacă ne dorim ca pielea noastră să arate tânără, suplă și sănătoasă, atunci […] mai mult »

5 idei excelente de afaceri în wellness

În ultima perioadă, tot mai multe persoane sunt preocupate de frumusețea, greutatea și starea lor generală de sănătate, fiind dispuse să apeleze la tot felul de produse sau servicii care să le ajute să-și îmbunătățească stilul de viață. În străinătate, conceptul de wellness este deosebit de popular, însă, la noi […] mai mult »