DESPRE VITAMINE

Vitaminele sunt substanţe chimice organice, necesare organismului uman pentru a fi sănătos şi pentru a se păstra în echilibru.

Multivitamine

Vitaminele umane sunt 13. Acestea sunt împărţite în două grupe. Prima grupă cuprinde patru vitamine solubile în  grăsimi (A, D, E şi K), iar a doua grupă este cea  a celor nouă  vitamine solubile în apă (opt vitamine B  şi vitamina C).

Denumirile vitaminelor umane sunt următoarele A-retinol, B1-tiamină, B2-riboflavină, B3-niacină, B4-acid pantoteic, B6-piridoxină, B7-biotină, B9-acid folic, B12-cianocobalamină, C-acid ascorbic, D1-4,  E-tocoferol, K-naftoquinonă.

Rolul vitaminelor este acela de a menţine sănătatea celulelor, de a susţine procesele de la nivelul organismului, buna funcţionare a organelor, impulsurile nervoase  şi echilibrul general.

Sursa cea mai bună de vitamine trebuie asigurată prin intermediul alimentaţiei.

De ce este importantă lectura în dezvoltarea copiilor

De ce este importantă lectura în dezvoltarea copiilor

Un studiu realizat în Statele Unite, în anul 2019, a analizat legătura dintre mediile familiale care încurajează lectura – acces la cărți, citit cu voce tare, citit împreună cu părinții – și activitatea creierului. La studiu au participat 47 de copii cu vârsta între 3 și 5 ani, iar imaginile obținute […] mai mult »

Vitamina C Un miracol pentru o viață sănătoasă

Vitamina C: Un miracol pentru o viață sănătoasă

Vitamina C este considerată un miracol pentru sănătatea noastră. Beneficiile acestui nutrient esențial sunt incontestabile pe tot parcursul vieții. De aceea este important să-i asigurăm copilului aportul necesar pentru a-i clădi un organism puternic. Pe lângă rolul uriaș pe care îl are în creșterea imunității, Vitamina C are și un […] mai mult »

Activități fizice pentru preșcolari

Activități fizice pentru preșcolari

Preșcolarii par să fie tot timpul în mișcare, așa că ideea de a-i încuraja să facă anumite activități specifice pare inutilă. Totuși, este important ca părinții să se asigure că cei mici se mișcă destul, mai ales că desenele animate sau jocurile video îi pot ține prea mult în fața […] mai mult »