DESPRE VITAMINE

Vitaminele sunt substanţe chimice organice, necesare organismului uman pentru a fi sănătos şi pentru a se păstra în echilibru.

Multivitamine

Vitaminele umane sunt 13. Acestea sunt împărţite în două grupe. Prima grupă cuprinde patru vitamine solubile în  grăsimi (A, D, E şi K), iar a doua grupă este cea  a celor nouă  vitamine solubile în apă (opt vitamine B  şi vitamina C).

Denumirile vitaminelor umane sunt următoarele A-retinol, B1-tiamină, B2-riboflavină, B3-niacină, B4-acid pantoteic, B6-piridoxină, B7-biotină, B9-acid folic, B12-cianocobalamină, C-acid ascorbic, D1-4,  E-tocoferol, K-naftoquinonă.

Rolul vitaminelor este acela de a menţine sănătatea celulelor, de a susţine procesele de la nivelul organismului, buna funcţionare a organelor, impulsurile nervoase  şi echilibrul general.

Sursa cea mai bună de vitamine trebuie asigurată prin intermediul alimentaţiei.

4 cadouri de Crăciun ideale pentru bărbatul din viața ta

Nu puține sunt femeile care, în preajma sărbătorilor de iarnă, se stresează tocmai pentru că nu știu cum să își surprindă jumătatea. Unele femei de abia așteaptă să își impresioneze partenerul cu creativitatea și ingeniozitatea de care dau dovadă, în timp ce multe altele își cam rod unghiile când vine […] mai mult »

Vitamine efervescente

Vitaminele efervescente câștigă tot mai multă popularitate datorită avantajelor semnificative pe care le prezintă. Întâi de toate, vitaminele efervescente se dizolvă în apă sau în suc de fructe, ceea ce înseamnă că au gust mai bun în comparație cu vitaminele clasice. De asemenea, vitaminele convenționale se dizolvă încet, ceea ce […] mai mult »

Complexul de vitamine B

Complexul de vitamine B cuprinde opt vitamine importante, și anume vitamina B1, numită tiamină, vitamina B2 sau riboflavină, B3 sau niacină, B5 numit și acid pantotenic, B6 sau piridoxină și vitamina B7, cunoscută și sub denumirea de biotină. Vitaminele din grupa B se găsesc în carne, frunzoase verzi, lapte, fasole, […] mai mult »