Ce implică tratamentul cu aparatul dentar Invisalign – avantaje și dezavantaje

Spre deosebire de aparatul dentar tradițional care este fixat permanent pe dinți până la sfârșitul planului de tratament, aparatul dentar Invisalign se poate îndepărta cu ușurință atunci când luați masa, când serviți un pahar de vin și când vă efectuați igiena orală.

De multe ori, un punct forte al unui produs poate deveni o slăbiciune, iar asta se întâmplă și cu un aparat dentar Invisalign. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să dați dovadă de disciplină și să purtați aliniatorii Invisalign cel puțin 22 de ore în fiecare zi. În caz contrar, vă puteți confrunta cu tot felul de consecințe, inclusiv extinderea duratei tratamentului, regândirea noului set de aliniatori și costuri suplimentare. Din anul 2000, de când Invisalign a început să fie folosit pe scară largă, se pare că adolescenții se descurcă mai bine cu un aparat dentar tradițional, deoarece nu trebuie să dea dovadă de atât de multă disciplină. Pe de altă parte, un aparat dentar clasic presupune foarte multă atenție când vine vorba de igiena orală și poate implica folosirea unei anumite paste de dinți, a unei periuțe cu peri moi, a aței dentare și chiar a unui irigator bucal pentru a preveni apariția plăcii și a cariilor. În schimb, cu Invisalign, puteți respecta în continuare aceeași rutină de igienă orală, deoarece aparatul se scoate atunci când mâncați sau beți alte lichide în afară de apă.

Invisalign este foarte apreciat și când vine vorba de regimul alimentar. Pentru că aliniatorii se scot la fiecare masă și la fiecare gustare, practic putem mânca tot ceea ce ne poftim, deși în continuare ar trebui să îi oferim corpului o cantitate mai mare de substanțe nutritive care se găsesc în fructe și legume proaspete, în nuci și în proteine de bună calitate, deoarece gingiile, dinții și oasele au nevoie de mai mulți nutrienți în această perioadă de schimbări. Pe de altă parte, dacă veți opta pentru omologul metalic, va trebui să respectați unele restricții alimentare asociat cu acesta. Va trebui să evitați alimentele tari, dure, ascuțite, lipicioase, popocornul, caramelele și orice alt tip de aliment care v-ar putea deteriora bracketii. Cu Invisalign, deși nu există restricții alimentare, ar trebui să evitați totuși alte băuturi în afară de apă cât timp purtați aliniatorii. În caz contrar, zaharurile și acizii din băuturi pot ajunge sub aliniatori, creeând acolo un teren prielnic pentru înmulțirea bacteriilor.

Deoarece veți îndepărta aparatul Invisalign atunci când mâncați sau serviți o băutură, poate fi foarte ușor să aruncați accidental aliniatorii sau să uitați unde i-ați pus. Este recomandat să introduceți întotdeauna aliniatorii Invisalign în recipientul personalizat pentru a evita astfel de greșeli. De asemenea, aparatul Invisalign trebuie curățat pe parcursul zilei, ori de câte ori îi scoateți. Aliniatorii trebuie să fie întotdeauna curați atunci când îi reintroduceți în gură pentru a evita orice infecție. Pentru că aliniatorii sunt realizați din plastic foarte confortabil, nu produc iritații și nici afte, se ajustează foarte ușor, dar este important să îi mențineți curați.

În plus, va trebui să vă prezentați la medicul ortodont doar când înlocuiți aliniatorii și atunci când specialistul ortodont dorește să vă examineze progresul, ceea ce înseamnă mai puține vizite decât în cazul unui aparat dentar tradițional.

În cele din urmă, trebuie să știți că aparatul dentar Invisalign nu poate fi utilizat pentru a corecta afecțiuni orale severe, dar medicul ortodont vă poate spune care este cea mai potrivită opțiune de tratament după examinarea inițială.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*