Ce poți să creezi din plastilină cu cei mici. Modele simple pentru bucuria copilului tau

Jocul este prima modalitate prin care copiii încep să exploreze lumea din jur, prin joc cei mici încep să își dezvolte abilitățile de comunicare cu cei din jur, să își facă prieteni, să se cunoască pe ei înșiși.

De asemenea, părinții care petrec jucându-se mai mult timp cu cei mici, îi ajută pe copii să se dezvolte mai repede, aceștia fiind în stare să creeze legături affective mai ușor, de-a lungul vieții.

Mai ales în copilăria timpurie, jocurile creative sunt cele mai indicate, plastilina fiind o adevărată minune în creațiile celor mici. Specialiștii de la prima grădiniță online din România consideră că jocul cu plastilina este extrem de util pentru dezvoltarea copilului, încă din primii ani de viață.

De asememea, față de copilăria părinților de azi, acum există diferite tipuri de plastilină, care mai de care mai îmbietoare, cu miros plăcut, cu textură fină și, cel mai important, este realizată din produse care nu fac rău copiilor.

Iată câteva modele de plastilină cu care te poți distra alături de micuțul tău

Crearea minunățiilor din plastilină poate fi perfecta pentru o după-amiază de week-end, petrecută pe covorul din sufragerie. De la modele simple, poți ajunge să realizezi aproape orice din plastilină.

Inima

Este o formă simplă, pe care cei mici o vor aprecia și ți-o vor oferi cu toată dragostea din lume. Pentru realizarea unei inimi ai nevoie de plastilină colorată și de un model de plastic în formă de inimă. Copilul tău se va amuza teribil făcând ”fursecuri” din plastilină.


Peisaj cu flori

Pentru copiii mici, aceasta este o activitate educativă foarte bună. Micuții pot învață cum să modeleze biluțe, cerculețe și fâșii lungi din plastilină. Li se dezvoltă motricitatea, atenția, capacitatea de a se concentra și, bineînțeles, imaginația. Ajutați-i să atașeze pe o planșă fiecare bucățică de plastilină și creați un peisaj cu flori, colorat și vesel.

Omul de zăpadă.

Vei avea nevoie plastilină albă, dar și neagră. Pentru nasturi și gură va trebui și plastilină portocalie și roșie. Pentru a realiza omul de zăpadă va trebui să creeazi bile de mărimi diferite din platilina albă, apoi le vei așeza una peste alta. După ce așezi bilă la locul ei, confecționezi nasturii, gura, nasul și ochii. Pentru ca omul de zăpadă să arate real, poți folosi o fâșie de pânză pentru a-I pune un fular și o căciuliță de păpuși în loc de pălărie.

Un pinguin

Realizarea unui pinguin este foarte simplă și poate reprezenta o activitate și pentru cei mai mici, ajutați de părinți sau frați mai mari. Din două biluțe de plastilină de dimensiuni diferite se realizează corpul (căruia i se va da o formă ovală) și capul (biluță mai mică). Din plastilină albă realizați burtică, apoi compoziția ochilor din plastilină albă și neagră. Nu uitați de aripioare, cioc și piciorute. Cu ajutorul unui bețișor realizați dungile picioarelor pentru a da aspectul unor labute. Copiii vor adora să se joace cu acest pinguin drăgălaș, pe care îl pot adaugă la colecția lor din plastilină.

Soare

Soarele este iubit de copiii de toate vârstele, mai ales că bunicii le promit că îi scot în parc ”atunci când este soare”. Să creezi un soare din plastilină este extrem de ușor.

Ai nevoie de plastilină galbenă și o planșetă. Se face o biluță mai mare, care se turtește ușor pe planșetă. Apoi se confecționează bețe din plastilină care se vor așeza în jurul biluței pentru a forma soarele. În numai câteva minute, un soare strălucitor de plastilină va deveni jucăria preferată a copilului tău.

Prima grădiniță online din România încurajează părinții să se joace cu cei mici, să creeze împreună tot felul de modele de plastilină, să inventeze altele noi pentru ca cei mici să își dezvolte imaginația încă din primii ani de viață.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*