Cum îți dai seama dacă ceea ce urmează să cumperi este caviar autentic?

Consumul de caviar a devenit tot mai popular în ultimul timp și aproape că este de nelipsit de la o petrecere care se dorește a fi sofisticată, elegantă și stilată. De la cocktailuri, petreceri corporate, evenimente festive în familie și până la petreceri de vară, caviarul este vedeta platourilor. Servit numaidecât cu vodka sau șampanie fină, caviarul contribuie la eleganța evenimentului. Iată că devine mandatoriu să știm cum anume să alegem un caviar autentic, de cea mai bună calitate, care să poată fi servit fără niciun dubiu.

Partea neplăcută este aceea că s-au infiltrat pe piață suficiente tipuri de icre numite ilegal caviar, așa că se prea poate să plătim o sumă substanțială pe un produs care nu este nici pe departe caviar autentic. De exemplu, este caviarul de somon același lucru cu caviarul autentic? Mai apoi, de unde putem fi siguri că dacă plătim o sumă generoasă vom obține un caviar de calitate superioară?

Iată, în cele ce urmează, câteva sfaturi care vă pot ajuta să identificați caviarul autentic. Mai ales dacă urmează să achiziționați caviar online, este foarte important să faceți anumite cercetări.

Verificați eticheta. În mod ideal, un magazin online ar trebui să pună la dispoziție toate informațiile necesare pentru a deosebi un caviar autentic de unul impostor. În prezent, există legi referitoare la modul în care caviarul poate fi etichetat. Aceste legi au fost necesare pentru că în deceniile trecute s-au efectuat mai multe greșeli, care au creat o confuzie generală în industrie. Dacă veți achiziționa un produs denumit pur și simplu „caviar”, atunci puteți fi siguri că veți obține icre de sturion, adică adevăratul caviar în termeni istorici. Dacă veți cumpăra icre de la alte specii de pește, cum ar fi somonul, atunci acel produs ar trebui să fie etichetat ca atare în conformitate cu reglementările. Desigur, și caviarul de somon este o alegere excelentă, doar că nu este caviar autentic, care provine de la sturion.

Familiarizați-vă cu tipurile de caviar. Există mai multe tipuri de caviar, cum ar fi caviar de somon, de pește alb sau de sturion siberian. Înainte de a achiziționa caviar, este bine să aflați informații despre fiecare tip de caviar pentru a ști cu precizie ce varietate doriți. În general, soiurile de caviar depind de specia de pește și de modul în care sunt prelucrate, așa că va conta dacă vă veți educa în privința tipurilor de caviar. Pentru vegani, există varianta de Caviar d´aubergines, adică caviar de vinete, care se găsește în unele magazine fizice și online. Este vorba, de fapt, despre o salată de vinete preparată conform unei rețete din bucătăria franțuzească, care nu conține nici urmă de caviar.

Achiziționați caviar dintr-un loc de încredere. Acesta este un aspect care cântărește poate cel mai mult. Pentru că este un deliciu scump, a cumpăra caviar autentic, online sau dintr-un magazin fizic, presupune câteva cunoștințe. Pe lângă cercetările referitoare la tipurile de caviar despre care am discutat deja în rândurile de mai sus, contează foarte mult și informațiile pe care le dețineți despre magazinul de unde doriți să achiziționați caviar. Unii dintre cei mai buni vânzători de caviar sunt, printre altele, și furnizori de caviar pentru hoteluri de cinci stele, pentru restaurante și alte localuri. Reputația vânzătorului are multe de-a face cu produsul final pe care îl veți primi. De asemenea, un magazin de încredere va pune la dispoziția clientului mai multe tipuri de caviar, precum și alte preparate fine internaționale, alături de toate informațiile necesare. Toate produsele sunt clar etichetate și selectate de către profesioniști, iar livrarea are loc întotdeauna la timp.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*