Cum să pregătești masa în mai puțin de 30 de minute

Ți se întâmplă deseori să ajungi târziu acasă și să nu ai timp de gătit? Nu te grăbi să-ți comanzi masa prin aplicațiile de food delivery, ci mai degrabă alege o soluție economică: gătește acasă preparate care vor fi gata în mai puțin de 30 de minute.

În continuare, îți dezvăluim cinci sfaturi utile care să te ajute să pregătești masa pentru tine și restul familiei în maxim jumătate de oră!

1.  Alege tehnici rapide de gătire

Pentru a scurta timpul necesar de gătit, una dintre cele mai bune strategii pe care poți miza constă în alegerea unor tehnici rapide de gătire. De exemplu, poți opta pentru fierbere sau pentru pregătirea la grătar, două metode potrivite pentru legume, cât și pentru majoritatea tipurilor de carne. La fel de rapidă este și gătirea prin prăjire, însă nu întotdeauna acesta este și cea mai sănătoasă variantă. Poți apela la ea, însă, ocazional, mai ales că gustul alimentelor astfel preparate este – trebuie să recunoaștem! – absolut delicios.

2.  Optează pentru carnea gătită sous vide

Dacă îți place carnea, dar nu ai timp să gătești rețete elaborate care integrează acest aliment de bază, trebuie să știi că ai o alternativă foarte gustoasă pusă la dispoziție de producătorii din industria alimentară. De altfel, datorită acestei tehnici care mizează pe gătirea cărnii lent, la temperaturi joase, fripturile vor fi mult mai suculente, deci nu mai există riscul ca ele să devină prea fade sau prea uscate. Practic, atunci când optezi pentru preparate sous vide tot ce ai de făcut este să le pui la cuptor (sau să le prăjești în tigaie) pentru a le încălzi, iar masa va fi gata în doar 20-30 de minute.

3.  Folosește mixurile congelate de legume

Fie că le folosești pe cele mexicane, perfecte pentru garnitura de orez, fie că alegi mixurile pentru ciorbe, punguțele de legume congelate reprezintă o variantă foarte inspirată pentru pregătirea meselor într-un timp foarte scurt. De regulă, acestea nu necesită decongelare, de aceea le poți folosi chiar și atunci când nu ai anticipat ce anume vei pregăti la masă. Descoperă și tu produsele congelate de la Edenia, printre care vei regăsi și mixuri pentru ciorbe și supe, pentru salata de boeuf sau de vinete, precum și multe alte produse semipreparate.

4.  Pregătește rețete la minut

Salatele, pastele, chiar și supele cremă pot fi considerate preparate la minut. Acestea se gătesc rapid, fără prea mult efort și îți pot potoli foamea până la masa următoare. De fapt, selectarea unor rețete la minut este o idee foarte bună, mai ales pentru perioadele în care ești foarte ocupată și trebuie să rezervi un timp scurt gătitului.

5.  Încearcă rețetele tradiționale

Ai ajuns târziu acasă și nu știi ce să pregătești pentru masă? Ia în considerare și rețetele tradiționale, care nu au la bază rețete complicate. Un exemplu de meniu foarte rapid și ușor, ideal pentru cină dar nu numai este format din mămăliguță, brânză, smântână și ouă fierte. De asemenea, în zilele de post încearcă și dovleceii sau vinetele pane, pe care le poți servi cu mujdei de usturoi și care reprezintă o altă idee de mâncare rapidă.

Pregătirea mesei este o provocare și pentru tine, din cauza lipsei de timp? Încearcă trucurile noastre care te vor ajuta să pregătești masa în cel mult jumătate de oră!

Sursa foto: Assorted Spices on Black Frying Pan · Free Stock Photo (pexels.com)


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*