Postul – calea către o piele mai tânără și mai curată?

Pentru că suntem din ce în ce mai dirijați de anumite standarde de frumusețe, nu este de mirare că nu mai știm ce să facem pentru a avea o piele mai frumoasă, mai suplă și mai radiantă. Multe dintre noi suntem dispuse să facem orice pentru a avea o piele mai tânără și mai curată. Dar la ce anume ați renunța și ce sacrificii ați face pentru a scăpa de acnee și pentru a vă bucura de un aspect mai tânăr? Ați renunța la măcar o masă pe zi? V-ați asuma responsabilitatea de a ține post măcar jumătate de zi? Sigur, nu multe persoane sunt dispuse să renunțe la cele trei mese și două gustări pe zi, însă avantajele postului pentru aspectul pielii sunt din ce în ce mai evidente.

Pe de altă parte, un număr din ce în ce mai mare de persoane țin post în mod constant pentru a se bucura de o stare mai bună de sănătate, pentru a pierde kilogramele în plus, pentru a scade riscul de diabet și pentru a reduce riscurile cardiovasculare. Toate aceste beneficii le oferă o jumătate de zi de post negru, cunoscut astăzi și sub denumirea modernă de „fasting”. Iată că postul mai face un alt lucru incredibil, și anume oferă sănătate, frumusețe și fermitate pielii noastre. Postul implică fiecare organ din corp, ceea ce duce la beneficii uimitoare. Să ne uităm acum la impactul postului asupra pielii noastre și să vedem dacă ne vom schimba percepția asupra sa:

O piele mai curată și mai sănătoasă.

Grija față de aspectul pielii noastre nu este nicidecum o chestiune banală sau frivolă. Depresia severă este frecventă la persoanele care suferă de acnee sau cicatrici semnificative sau alte afecțiuni evidente ale pielii. Iată că postul apare ca o terapie ce oferă o multitudine de beneficii, inclusiv un aspect mult îmbunătățit al pielii. Desigur, postul nu poate contracara pe deplin celelalte obiceiuri ale noastre, așa că dacă fumăm, mâncăm mâncăruri procesate și dulciuri în cea mai mare parte a timpului sau uităm să mai bem din când în când un pahar cu apă, ar trebui să ne reevaluăm stilul de viață. Produsele pe care le folosim pentru îngrijirea pielii și pentru înfrumusețare ar trebui să fie și ele de o calitate superioară, achiziționate dintr-un megastore farmaceutic online și folosite în mod corespunzător. De exemplu, utilizarea unei creme cu factor de protecție solară este un pas obligatoriu în rutina de îngrijire a pielii în orice anotimp, inclusiv în sezonul rece.

Revenind la legătura dintre piele și post, trebuie să ne gândim că pielea este cel mai mare organ al nostru, prin care organismul elimină o bună parte din deșeuri. Postul este ca o repornire a microbiomului intestinal, originea celor mai multe inflamații din organism. Îmbătrânirea este un proces inflamator, la fel ca acneea. Prin îmbunătățirea sănătății sistemului intestinal și a microbiomului, inflamația sistemică este redusă și sănătatea pielii se îmbunătățește vizibil. Consecința uimitoare a unui stări inflamatorii reduse este o piele mai tânără, mai sănătoasă și cu totul mai frumoasă.

Pentru persoanele care deja au încercat această metodă, postul este cu adevărat o binecuvântare. Pentru femeile tinere și bărbații care suferă de acnee chistică recalcitrantă, slab receptivă la toate tratamentele convenționale, postul este un miracol, la fel cum este și pentru pielea îmbătrânită prematur.

Până de curând, nimeni nu s-ar fi gândit că rezolvarea inflamației din sistemul intestinal ar duce la ameliorarea inflamației la nivelul pielii, rezultatul fiind o piele mai curată și mai atractivă. În plus, postul, atunci când este ținut în mod corespunzător, este și cea mai eficientă metodă de pierdere a kilogramelor în plus. După o jumătate de zi de post negru, oricât de înfometați am fi, tot nu putem consuma cantități mari de mâncare. Ficatul este și el avantajat atât când ținem post sau atunci când ne micșorăm puțin porțiile de mâncare.

Date fiind toate aceste beneficii, devine lesne de înțeles de ce numărul adepților acestei metode crește de la o zi la alta.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*