Vitamina C: Un miracol pentru o viață sănătoasă

Vitamina C este considerată un miracol pentru sănătatea noastră. Beneficiile acestui nutrient esențial sunt incontestabile pe tot parcursul vieții. De aceea este important să-i asigurăm copilului aportul necesar pentru a-i clădi un organism puternic. Pe lângă rolul uriaș pe care îl are în creșterea imunității, Vitamina C are și un efect antioxidant, contribuie la reglarea tensiunii arteriale, încetinirea procesului de îmbătrânire celulară, producția de colagen (proteina necesară pentru vindecarea rănilor), L-carnitină și a unor neurotransmițători.

Vitamina C Un miracol pentru o viață sănătoasă

Din păcate, organismul nu poate sintetiza singur vitamina C și nu o poate depozita. Astfel, este necesar să o preluăm în permanență din alimentație sau din suplimente. Mai ales în sezonul rece și la început de primăvară, organismul este vulnerabil. Iarna, alimentația noastră este mai săracă în fructe și legume proaspete. Expuși mai ușor răcelii și gripei, ne putem asigura că zidul nostru protector este impenetrabil dacă avem o doză suficientă de vitamine, calciu, fier și zinc. Vitamina C stimulează producția de limfocite și fagocite, două tipuri de celule care protejează organismul de infecții. Un alt efect benefic pentru care este recomandat din plin ca părinții să fie atenți ca micuții să primeasă suficientă Vitamina C este legat de faptul că vitamina C ajută la formarea și repararea celulelor roșii din sânge, oase și țesuturi.

Astfel, acest nutrient întărește vasele de sânge ale copilului. Este necesar să-i oferi o dezvoltare armonioasă și echilibrată micuțului tău. Pe lângă o hrană adecvată, trebuie să vă asigurați că petreceți multe clipe de calitate alături de copilul dumneavoastră. Activitățile surprinzătoare, inventive, sportive sau creative sunt menite să îmbogățească timpul pe care părinții îl petrec alături de copiii lor, iar în magazinul online mami.md veți găsi o gamă variată de jocuri, jucării și alte produse care pot deveni nucleul unor activități captivante.

Alimente care conțin vitamina C. Fructele si legumele crude sunt cele mai bune surse care îmbogățesc corpul cu vitamina C. Iată câteva dintre cele mai plăcute și accesibile surse pentru copilul tău: citrice (lămăi, portocale sau grapefruit), măceșe, cătină, kiwi, banane, pepene galben, mango, papaya. De asemenea nu neglija legumele precum ardei roșu sau verde, broccoli, cartoful copt, roșii sau spanac. Cele mai bune surse de vitamina C sunt consumate mai mult crude. Prin depozitare prelungită sau gătit, cantitatea de vitamine din alimente se poate diminua.

Doza de vitamina C necesară pentru copil. În ceea ce îi privește pe copii, necesarul zilnic variază în funcție de vârstă.Până la un an, bebelușul va avea nevoie de 40-50 mg (miligrame) pe zi. Un copil cu vârsta cuprinsă între 1 si 3 ani va avea nevoie de 15 mg pe zi, în timp ce, de la 4 până la 8 ani, doza recomandată este de 25 de mg pe zi. Trebuie menționat că aceasta este o medie și nu trebuie să fii îngrijorat dacă într-o anumită zi copilul tău a refuzat un fruct și a rămas un pic în urmă cu doza necesară. Important este să nu devină un obicei și să te asiguri că va primi alimente bogate în vitamina C în zilele următoare.

Femeile care alaptează au nevoie de mai multă Vitamina C. La adulți sunt necesare între 75 și 90 de mg de pe zi. În cazul femeilor însărcinate, doza recomandată este de 85 de mg, iar mamele care alăptează vor trebui să adune 120 de mg de vitamina C în fiecare zi.Nu uitați să-i oferiți copilului mereu activități care-l ajută să crească frumos.Cărțile de povești precum și cele ilustrate sunt foarte recomandate, deoarece determină copilul să adreseze întrebări, ceea ce este crucial pentru dezvoltarea sa mentală. Găsiți astfel de cărți interactive în magazinul online mami.md, alături de nenumărate alte jocuri pentru copii de orice vârstă.

Vitamina C este foarte importantă pentru sănătatea și dezvoltarea armonioasa a micuțului. Are efect antioxidant și întărește sistemul imunitar. Această vitamină se găsește în foarte multe alimente, așa că nu va fi un efort prea mare ca cel mic să-și primească porția necesară.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*