FUNCȚII VITAMINE

Vitaminele sunt substanţele chimice organice care au rolul de a ajuta organismul să funcţioneze normal şi să-şi păstreze o stare bună de sănătate.

Despre-vitamine

Astfel, funcţiile vitaminelor în contextul corpului uman sunt următoarele: ajută la formarea oaselor, întreţin vederea, protejează împotriva infecţiilor, întăresc sistemul imunitar, reglează multiplicarea celulară, ajută la transformarea glucidelor şi grăsimilor în energie,  susţin fluxul nervos, previn accidentele vasculare, întreţin  sănătate dermei şi previn bolile acesteia, combat rahitismul, formează şi protejează globulele roşii, întreţin musculatura, susţin buna activitate a tuturor organelor, ajută funcţia de reproducere, întreţin sănătatea mucoaselor.

Vitaminele sunt necesare şi obligatorii pentru o bună funcţionare a întregului organism, iar furnizarea acestora trebuie asigurată constant printr-o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă.

Cum poți preveni un accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral înseamnă o întrerupere prelungită în aprovizionarea cu sânge a creierului și reprezintă una dintre principalele cauze de deces peste tot în lume, precum și cauza principală de invaliditate pe termen lung. An de an, mai multe femei decât bărbați suferă de un accident vascular cerebral. Se estimează […] mai mult »

Vitamine pentru vegetarieni

Vitaminele sprijină un stil de viață vegetarian sau vegan și contribuie la o bună stare de sănătate. Cele mai importante vitamine pentru vegetarieni sunt vitaminele B12 și D, deoarece nu se găsesc în produsele de origine vegetală. Vitamina B12 este responsabilă pentru producerea de noi celule roșii în sânge, pentru […] mai mult »

Vitamine pentru vârstnici

Vitaminele și mineralele sunt importante pentru orice etapă din viață, însă majoritatea adulților în vârstă întâmpină dificultăți în menținerea nivelurilor adecvate de substanțe nutritive. Pe de altă parte, anumite medicamente și afecțiuni cronice pot diminua abilitatea organismului de a absorbi vitaminele din alimente. În multe cazuri, persoanele mai în vârstă […] mai mult »