Vitamine pentru sportivi

Sunt numeroase vitamine pentru sportivi, precum și minerale care sprijină activitatea fizică, performanțele și starea deplină de sănătate. Unele dintre cele mai importante vitamine pentru sportivi sunt vitaminele B, vitamina D și vitaminele A, C și E. La fel de esențiali sunt și calciul și fierul. Fără o cantitate suficientă de fier, organismul obosește rapid, iar mușchii nu funcționează la capacitatea maximă.

Complexul de vitamine B include vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B6, acid folic și vitamina B12. Acestea transformă hrana în energia necesară pentru a practica sport, produc proteine pentru creșterea masei musculare și pentru regenerarea mușchilor și, de asemenea, produc globule roșii care oxigenează mușchii.

Calciul este un nutrient care contribuie la sănătatea sistemului osos, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul. Vitaminele A, C și E au proprietăți antioxidante care diminuează leziunile musculare și accelerează recuperarea după antrenamentele intense.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*