PSEUDO-VITAMINE

Vitaminele sunt substanţele chimice organice care au rolul de a ajuta organismul uman să funcţioneze bine şi să se păstreze în echilibru.

Multivitamine

Termenul „vitamină” a fost folosit pentru prima dată în anul 1912, de către biochimistul polonez Casimir Funk.

În mod normal, vitaminele sunt asigurate printr-o alimentaţie sănătoasă. În ziua de azi, suplimentarea artificială cu vitamine este foarte larg răspândită, atât prin produse de sine stătătoare, cât şi prin modificările aduse produselor alimentare.

Riscul de a consuma suplimente care nu conţin vitamine reale sau folositoare, este foarte mare. În categoria pseudo-vitamine intră  mineralele, acizii graşi şi aminoacizii, despre care trebuie ştiut că nu sunt vitamine.

Vitamina PP

Vitamina PP este, de fapt, vitamina B3, cunoscută și sub numele de nicotinamidă sau acid nicotinic. A căpătat denumirea de vitamina PP deoarece previne pelagra. Vitamina PP este compusă din acid nicotinic și nicotinamidă și este o vitamină hidrosolubilă. Joacă un rol deosebit de important în transformarea alimentelor pe care […] mai mult »

Vitamina P

Vitamina P este mai degrabă cunoscută ca flavonoide sau bioflavonoide. Este important să știți despre flavonoide că sunt antioxidanți foarte puternici care elimină radicalii liberi dăunători ce deteriorează celulele noastre și modifică ADN-ul genetic. Astfel, această vitamină P încetinește procesul de îmbătrânire, oprește dezvoltarea multor boli, fiind îndeosebi asociată cu […] mai mult »

Vitamina H

Numită și biotină sau vitamina B7, vitamina H ajută organismul să metabolizeze proteinele și să proceseze glucoza. Renumită pentru beneficiile sale asupra pielii și părului, biotina mai este cunoscută și sub denumirea de  „vitamina frumuseții”. Într-adevăr, vitamina H menține sănătatea pielii și a părului și ajută la creșterea puternică a […] mai mult »

Vitamina F

Vitamina F nu este chiar  o vitamină tradițională precum multe alte binecunoscute vitamine, ci este mai degrabă o grăsime absolut esențială pentru procesul nostru biologic, mai ales că organismele nu o sintetizează. Acestea fiind spuse, vitamina F este, de fapt, acidul linoleic, un acid gras omega-6 care, împreună cu omega-3 […] mai mult »