Vitamina B2

Vitamina B2 este un partener de nădejde al organismului nostru și unul din factorii esențiali care contribuie la menținerea unei stări bune de sănătate.

Vitamina B2Vitamina B2 este o vitamină hidrosolubilă ce face parte din complexul vitaminic B, care trebuie consumată zilnic. Vitamina B2 ce mai poartă și demumirea de riboflavină, prezintă o bună rezistență la căldură, însă inamicul ei este lumina.

Pentru că face parte dim complexul vitaminic B, vitamina B2 este și ea necesară corpului nostru pentru procesul de transformare a carbohidraților, grăsimilor și proteinelor în energie.

În plus, fără existența acestei vitamine în corp, vitamina B3, zincul, fierul, vitamina B12 nu ar putea fi asimilate în mod corespunzător de organismul nostru.

Dacă ar fi să facem o scanare a corpului nostru, am descoperi că vitamina B2 se găsește în cantități însemnate în inimă, ficat și rinichi.

Vitamina B2 este o vitamină responsabilă și își asumă proceduri deosebit de importante pentru sănătatea noastră. Despre ce este vorba? Organismul nostru are nevoie de vitamina B2 pentru procesul de fixare a fierului în hemoglobină, dar și pentru producerea de globule roșii în sânge.

O altă ramură în care vitamina B2 acționează este cea cosmetică, având un rol important atât pentru părul și unghiile noastre, cât și pentru sănătatea ochilor noștri. Este cunoscut faptul că vitamina B2 este folosită pentru prevenirea sau tratarea cataractei.

Vitamina B2 nu se mulțumește cu atât și ne ajută în plus organismul, oferindu-ne și alte beneficii precum:

  • previne sau tratează anemia sau rozaceea;
  • este folosită pentru combaterea migrenei;
  • este folosită în tratarea sau prevenirea vaginitei;
  • joacă un rol important în reglarea respirației celulare;
  • este necesară pentru vindecarea şi menţinerea unui tegument sănătos.

Să deschidem meniul și să alegem câteva alimente în care poate fi găsită vitamina B2. Putem alege de la drojdie de bere, ciuperci, spanac, la ouă, carne de porc, somon, carne de pui și organe (ficat, inimă), iaurt, lapte de vacă etc.

Deși avem o varietate de produse din care ne putem asigura vitamina B2, este bine să știm și ce simptome ne pot indica că suferim de un deficit de B2:

  • cataractă sau senzație de mâncărime/usturime în zona din jurul ochilor;
  • dureri resimțite la nivelul tractului respirator;
  • sensibilitate resimțită la o sursă de lumină puternică;
  • inflamarea limbii;
  • scăderea numărul de hematii (globule roșii);
  • păr gras, unghii casante, buze crăpate.

Inamicii vitaminei B2 și care îi inhibă funcționarea în organismul nostru sunt ceaiul, cafeaua, alcoolul, anticoncepționalele, dar și lucruri mai inofensive, precum gătirea alimentelor.

Persoanele care sunt predispuse să sufere de carență de vitamina B2 sunt cele care suferă de anorexie, de intoleranță la lactoză sau alcoolicii. În plus, mai sunt vizați și cei care adoptă un stil de viață vegan.

Este bine de știut că femeile însărcinate sau care alăptează au nevoie de o doză suplimentară de vitamina B2.

Această vitamină este un must-have pentru organismul persoanelor care fac efort fizic.

Vitamina B2 este necesară pentru organismul unui copil într-o cantitate de 0,6 – 1,4 miligrame pe zi, cel al unui bărbat necesită 1,8 miligrame pe zi, iar adolescenții și femeile au nevoie de 1,5 miligrame pe zi.

Vitamina B2 este un factor esențial ce contribuie la păstrarea bunăstării sănătății noastre. În plus, este un partener de nădejde care ne ajută organismul să își poată desfășura activitatea complexă în care este angrenat.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*