SURSE NATURALE VITAMINE

Vitaminele au rolul de a ajuta organismul să funcţioneze echilibrat şi să fie sănătos. Calea cea mai bună de furnizare a vitaminelor este cea realizată prin intermediul alimentaţiei.

Astfel, surse naturale vitamine sunt cerealele integrale, orezul brun, gălbenuşul de ou, carnea fără grăsimi, legumele, nucile, peştele, laptele, ficatul, verdeţurile, rădăcinoasele, floarea soarelui, seminţele de dovleac, citricele, ardeii iuţi, fructele precum cireşele, piersicile şi prunele, grâul încolţit.

Fiecare dintre aceste elemente sunt bogate în anumite vitamine. În funcţie de vitamina vizată se va consuma alimentul respectiv. Astfel, un deficit de vitamina B7 va fi remediat prin consumul de gălbenuş de ou, ficat, orez decorticat sau cereale integrale.

Vitamina C va fi suplimentată prin consumul de varză, pepene galben şi citrice.

Pentru un deficit de vitamina B3 se vor consuma carnea de peşte, laptele şi alunele.

Surse-naturale-Vitamina-A

Vitamina A – surse naturale

Vitamina A şi-a câştigat renumele de vitamina ochilor datorită grijei pe care o are pentru sănătatea ochilor noştri. Pe lângă faptul că ne protejează de riscul apariţiei de cataractă şi ne alină inflamaţiile, produce în corpul nostru o substanţă care ne permite să vedem în întuneric. În plus, vitamina A […] mai mult »

Surse-naturale-Vitamina-B1

Vitamina B1 – surse naturale

Vitamina B1 sau tiamina are grijă de sănătatea noastră și este o piesă importantă a mecanismului nostru de funcționare. Vitamina B1 are un rol important în metabolismul glucidelor, ce are ca efecte înlăturarea depresiei, stărilor de anxietate și instalarea unei stări de bine. În plus, previne apariția bolilor de inimă, […] mai mult »

Surse-naturale-Vitamina-B2

Vitamina B2 – surse naturale

Vitamina B2 este o componentă a complexului de vitamină B și are un rol determinant în convertirea lipidelor, glucidelor şi proteinelor în energie. Vitamina B2, ce mai poartă denumirea de riboflavină, este o componentă esențială folosită de organismul nostru pentru a produce globule roșii în sânge, tratând astfel anemia. Printre […] mai mult »

Surse-naturale-Vitamina-B3

Vitamina B3 – surse naturale

Vitamina B3 reprezintă un membru al complexului de vitamina B cu rol în reducerea colesterolului negativ, dar și în stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Tot vitamina B3 este responsabilă pentru metabolizarea insulinei în organism. În acest articol veți afla care sunt sursele naturale de vitamina B3. Vitamina B3 (numită […] mai mult »

Surse-naturale-Vitamina-B5

Vitamina B5 – surse naturale

Vitamina B5, ce face din complexul de vitamina B, este un aliat de nădejde al organismului nostru care ne ajută să îi facem mai bine față stresului. Vitamina B5 joacă un rol semnificativ și în procesul de producere de anticorpi, prin care vitamina B5 ne întărește imunitatea. În afară de […] mai mult »